Szerviz amiben bízhat
Használt kompresszorok

A használt kompresszorok az elmúlt évek gyakorlatában folyamatosan voltak jelen cégünknél, tulajdonképpen, a cég létrejötte óta zajlik ez a tevékenység, használt kompresszorok vétele, eladása. Ez több okra vezethető vissza, mely okok ma is általános jelleggel érvényesek.

  1. A használt kompresszorok vétele, eladása önálló üzleti tevékenységnek is felfogható, mely szerencsés piaci helyzet és ésszerű belső működés esetén, gazdaságosan végezhető.
  2. A használt kompresszorok vétele, eladása, gyakorlatias szempontból, sokszor kapcsolódik a szerviz szolgáltatáshoz, illetve a partnerek változó igényeihez, a termelés változó követelményeihez. Partnereink különféle okoknál fogva érintik a használt kompresszorok kérdését. Példaként hozható föl a Pénzverde esete, ahol a 90-s évek eleje óta üzemelt 2 db. GA30-s típusú, Atlas Copco gyártmányú kompresszort akarták megújítani, cserével. Mivel teljesítmény növekedéssel nem kellett számolni, így 2 db. új, Atlas Copco gyártmányú, GA30-s típusú kompresszort vásároltak, lecserélték a közel 20 éves gépeiket, modernebb, energia takarékosabb kompresszorokra. Viszont a gépvásárlási szerződés részeként, mi visszavásároltuk tőlük a használt kompresszoraikat, amik nálunk felújításra kerültek. A felújított gépek először a kompresszor bérleti gépparkba kerültek, majd, idővel, új gazdára leltek, akiknek jól szolgálják az érdekeiket.

Egy másik példával is szolgálhatunk. A Draspó-Tempó cég korábban egy-egy 11, 15 és 22 kW teljesítményű kompresszort üzemeltetett. A felmerült nagyjavítási igények, illetve a termelés zökkenő mentesebb kiszolgálása érdekében, a 22 kW-s gép mellé vásároltak egy 30 kW-s új, Atlas Copco-Ceccato kompresszort és a szerződés keretében, mi visszavásároltuk a 11 és 15 kW-s Atlas Copco kompresszorokat. E két, viszonylag kis kompresszort, természetesen, mi rendbetettük, felújítottuk, jelenleg is bérleti gépparkunk részét képezik.

Hozhatunk egy olyan példát is a használt kompresszor témában, amikor például a Metál-Union cég kénytelen volt bizonyos sűrített levegő igény bővüléssel számolni, de nem kívánt új, drágább kompresszort beruházni, mert az igény növekedés nem általános, csak időleges. Így teljesen jó szolgálatot tesz nekik, a tőlünk vásárolt, 11 kW-s Atlas Copco gyártmányú kompresszor, azaz, most 2 db. Atlas Copco kompresszor biztosítja a sűrített levegőt számukra. A gépek egymás tartalékaiként is fölfoghatók, de szükség esetén, párhuzamosan is üzemeltethetők.

A használt kompresszorok terén, jelenleg, széles teljesítmény szinten tudunk kompresszorokat biztosítani. E teljesítmény tartomány az olajkenéses csavarkompresszorok terén a 7 kW teljesítménytől a 90 kW teljesítményig terjed, 8-10 bar üzemi nyomás szinten. A használt kompresszorok terén általunk fölajánlható kompresszorok elsősorban az Atlas Copco csoport gépeit takarják. Ezek a használt kompresszorok magas műszaki színvonalúak, jó állapotúak, megbízhatóságuk miatt, nagy népszerűségnek örvendenek a felhasználók körében. Bár jelenleg saját tulajdonban nem rendelkezünk olajmentes, használt kompresszorral, de igény esetén, ez is megoldható üzleti kapcsolataink révén.