Ipari kompresszorok
professzionális telepítése és szervizelése

K-line szervíz

K-line Kompreszor Kft. tevékenységi körét elsősorban a kompresszor szerviz jellemzi. A kompresszor szerviz terén cégünk a Ceccato és az Atlascopco csoport által forgalmazott berendezések szervizét végzi a legnagyobb mennyiségben és a legszélesebb felhasználói körben. 

Kompresszor szerviz tevékenységünket megközelíthetjük a kompresszorok jellemzői szerint is. K-line Kompreszor Kft elsősorban az elektromos üzemű kompresszorok szervizét végzi, de megfelelő gyakorlattal rendelkezünk a dízel üzemű kompresszor szerviz témában is, azaz ezen kompresszorok szervizét is tudjuk vállalni. Az elektromos üzemű kompresszorok tevékenységünkön belüli dominanciáját az adja, hogy ezek az ’ ipari’ kompresszorok adják a magyarországi kompresszor állomány jelentősen nagyobb hányadát. Az elektromos kompresszorokon belül, mi egyaránt foglalkozunk olajkenéses és olajmentes kompresszorok szervizével is.

Kompresszor szerviz tevékenységünket megközelíthetjük a kompresszorok napi, vagy általános karbantartása oldaláról, de beszélhetünk a kompresszor szerviz terén időnként felmerülő nagyjavításról is. Az általános karbantartást nem szükséges részletezni, ez általában közismert. A nagyjavítás, hétköznapi megfogalmazásban, a kompresszor szerviz egy olyan speciális formája, amikor a kompresszor néhány évi munka, illetve gyárilag meghatározott mennyiségű futott üzemóra után, egy, a napi karbantartáshoz képest, jóval szélesebb körű megbontást, szerviz tevékenységet igényel. A nagyjavítás azt is takarja, hogy míg, a karbantartást, időnként egyes felhasználók saját maguk is elvégzik, a nagyjavítást csak a megfelelő mély ismeretekkel rendelkező szakszerviznek ajánlatos vállalni, mert a legkisebb szakszerűtlenség is nagy anyagi károkat is okozhat a kompresszorokban.

Kompresszor szerviz tevékenységet illetően említeni szükséges, hogy a gyors ’ szerviz reakció’ érdekében jelentős alkatrész raktárral is rendelkezünk, bár egyre nagyobb figyelmet fordítunk a gyors, rugalmas alkatrész beszerzésre is, hogy kompresszor szerviz tevékenységünk viszonylagos kedvező árszintjét megőrizhessük.

 

Eseti kompresszor meghíbásodás és hibaelhárítás esetén, igyekszünk néhány órán belül, de maximum 24 órán mindenképpen, biztosítani a meghibásodott kompresszor javítását, üzembe vissza állítását. E kompresszor szerviz tevékenységet segíti több típusú speciálisan fölszerelt szervizautónk is.

Kompresszor szerviz vonalon tevékenységünket kétféle megközelítéssel lehet még jellemezni. Vannak az olyan kompresszor szervizek, ahol a felhasználók jelzése alapján végezzük a gépek karbantartást, és van ahol szerviz szerződés adja az együttműködés alapját. A szerződéses kapcsolat azt jelenti, hogy teljesen levesszük nemcsak a karbantartás, de a gépek üzemóra és műszaki állapot szerinti ellenőrzésének a terhét is, az üzemben tartó válláról.

 

A kompresszor szerviz nálunk széles értelemben is érthető, ami azt jelenti, hogy mi, a hagyományos értelemben vett kompresszor szerviz mellett, figyelünk a kiegészítő berendezések karbantartására, sőt a termelt sűrített levegő minőségére is. Az e téren szükséges eszközökkel is foglalkozunk, azaz komplexebb az a kompresszor szerviz tevékenység, amit biztosítunk kis és nagy partnereinknek.